HTML

Barázdák

Könnyebb egy blogban leírni életem eseményeit, mint 120 emailbe, egyenként. Szóval tipik "Ez történik velem Londonban" blog a barátaimnak :)

Friss topikok

Don Det, 4000 islands ahogy Zsuzs latta

2013.03.19. 03:54 cimola33

Mivel en a igen elfoglalt voltam a holland-magyar baratsag apolasaval, Zsuzsnak maradt a megtiszteltetes, hogy irjon e csodas helyrol :) Ime:

Dondetrol en irok, mert Imola az ott toltott 5 napot a szobajaban elvezte a Savannakhetben rank ragadt fellabu, nehezhatizsakos hollandjaval. Igy ok ketten a 4000 szigetbol csak a szallas es az attol 50 meterre elhelyezkedo strand kozti szakaszt csodalhattak meg.
Mindezek ellenere ha valaki a 4000 szigetrol kerdez bennunket, Imola rogton ravagja, hogy gyonyoru es csodalatos. Ertetlenkedve veszem tudomasul, hogy eddigi utazasaink soran Imolanak kivetel nelkul az osszes helyrol ugyanez volt a velemenye, meg azokrol is, amiket "latott", en is lattam, de szerintem a vilag utolso csotanyos szemetdombja. O odakoltozne. Lehet, hogy ezert vagyunk olyan jo utitarsak, mert igy megertjuk egymast.
Visszaterve Dondetre, ez egy kellemes kis uduloszigetecske, a 4000 sziget egyike a Mekongon Laosz es Kambodzsa hataraban. Van egy aprocska homokos strandja, ami a kikoto is egyben es a turistakon kivul a vizibivalyok furdohelye. Vicces latvany, ahogy a strandolok kozott ott napozik 3 ekkora allat, neha egyik-masik vegig is setal a vasarloutcan, hogy megnezze van-e valami ujdonsag.
Ami nekem feltunk ezekben az orszagokban, hogy az allatokat nem olakban, karamokban, stb tartjak, hanem teljesen szabadon azt csinalnak, es oda mennek, ahova akarna; es hogy milyen jol megfernek egymas mellett. A kutya nem uldozi a macskat es nem harapja be a kiskacsat, a macska nem vadaszik semmilyen emberek szamara hasznos allatra. Ki latott mar peldaul olyan europai macskat, ami korul ott kapirgasznak az egynapos kiscsibek, de o inkabb a gekkot szedi le a falrol, hogy az emberektol kapott rizsdietajat kiegeszitse egy kis hussal...
Dondeti napjaimat leginkabb pihenessel, strandolassal es fuggoagyban olvasgatassal toltottem. Estenkent a strandon osszegyult a sziget apraja-nagyja tabortuz korul ismerkedni, gitarozni es persze lereszegedni. Mi mindezt egy-egy uveg Lao Lao vodkanak kinezo whisky tarsasagaban tettuk, aminek az ize a mi palinkankehoz hasonlit, azzal a kulonbseggel, hogy uvegje 20 helyett csak 1 euro.
Egyik nap bereltem biciklit, hogy majd jol korbetekerem a szigetet, de 20 perc utan deja vu erzesem tamadt, miutan talaltam egy masik strandot, amirol kiderult, hogy ugyanaz, ahonnan elindultam. Nem erte meg...
A masik nap viszont befizettem egy egesz napos kajakturara, ami mar inkabb megerte. A mienk volt a leggyorsabb, legtapasztaltabb magyar-kinai egyseg. Mar az elejen tettunk rola, hogy senki ne maradjon szarazon, megtamadtunk mindenkit, aki eleg kozel jott. 5 perccel a kihajozas utan vizicsatabol mar vizihaboru lett.
Volt nehany nagyon gyorsfolyasu sziklas szakasz, ahol kajakozasbol atmentunk raftingolasba. Itt tortent, hogy az ellenseges holland egyseg egy kanyarban kicsit elszamitotta magat, es sikerult elsokent felszerelesestul kiborulniuk. Utana kovetkezett a dan srac egyes hajoban, aki nem eleg, hogy kiborult, meg majdnem meg is fulladt, mert ahogy jott volna fel a viz alol, ket lany parosban meg jol el is utotte. Mindezt latvan, es hangosan rohogve a nemet parocska nem figyelte, hogy merre viszi oket a sodras, igy mire eszbekaptak, mar a bozotban voltak fennakadva igencsak erdekes pozicioban.
A mi egysegunk persze elsokent jutott at epsegben a veszelyes szakaszon, ugy hogy meg volt is idonk es lelekjelenletunk mindeme musort vegignezni es minden szerencsetlenul jarot jo alaposan kirohogni.
Aztan megneztuk a hires es igen ritka delfineket, ebedeltunk egy partmenti faluban, vegul mentunk vizesest nezni 10 szemelyes tuk tuk-kal, amibe eloszor beraktak 3 kajakot, aztan a turan resztvevo kb 30 embert. En a kocsi tetejen talaltam helyet magamnak egy kajakban. Nem volt eppen kenyelmes, de annal inkabb kalandos. A DK-azsiai kozlekedesi szokasokrol majd a kesobbiekben megejtek nehany szot.
Roviden osszefoglalva ez volt Dondet, ahonnan 23 dollarert vettunk jegyet Kambodzsaba, gondolvan, hogy ilyen pofatlanul dragan biztosan kenyelmes es konnyu utunk lesz...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://barazdak.blog.hu/api/trackback/id/tr415131104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása