HTML

Barázdák

Könnyebb egy blogban leírni életem eseményeit, mint 120 emailbe, egyenként. Szóval tipik "Ez történik velem Londonban" blog a barátaimnak :)

Friss topikok

Zsuzsimo Azsiaban vol1.

2013.01.14. 03:45 cimola33

Szoval 7 es 6 ora repules utan megerkeztunk Muscaton keresztul Bangkokba. Egy ismerosom tanacsara az volt a legelso dolgom, hogy beleszippantottam a levegobe, jo melyen. Hat ilyen szmogot meg eletemben nem ereztem. Talan ezt a ritust nem a repteri parkoloban kellett volna megejtenem (bar azota mar tudom, hogy mindenhol hatalmas szmog van, kiveve a dszungelben). A taxibol kiszallva, a hostel elott mar kellemsebb volt a szaglasirituale, ott ki lehetett venni a forrosagot es a fuszerek illatat. 

A szallasadocsaj nagyon jo fej volt, mindenben segitett, jol beszelt angolul (U-Baan Gesthouse). A szobank is egesz pofas volt, bar amikor megszolalt odabent egy madar, elegge bepanikoltunk. Ez csak fokozodott, amikor megtudtuk, hogy ez nem is madar, hanem gekko...De a gekko a baratunk, mert megeszi a szunyogokat. Errol jut eszembe, hogy szerencsere vedett vagyok, ha egy kannibalcsoport fogva ejtene minket, tuti engem nem enne meg, mert egyfolytaban Deet (szunyogirto) szag arad belolem. Nem bizom a veletlenre (oke-oke tulparazom ezt a malaria meg dengolaz dolgot...). Egyebkent a Londonban kapott doxicyclin egy nagy kalap elefantkaki. Zsuzson kiutesek jottek ki es eltartott egy ideig mire rajottunk, hogy a malariagyogyszertol. Ugyhogy masnap a Kancsunaburiba tervezett utazas helyett a korhaz fele vettuk volna az iranyt, ha nem botlunk bele a hostel tarsalgojaban egy amerikai csaladba. Ok nem is szedtek egyfolytaban gyogyszert, mert a malaria nem akkora para mar errefele, annal inkabb a dengolaz, amit ugyancsak szunyogok terjesztenek. Az anyuka gyogyszeresz, ugyhogy megbeszeltuk veluk, hogy nekik ugyis tobb malariatablettajuk van, mint amennyi kene, szoval megveszunk toluk egy adagot, ami eleg Luang Prabangig (Laos), ott meg elvileg arulnak a patikaban. Szoval ez is konnyen megoldodott, nem mentunk korhazba, helyette a buszpalyaudvarra. Ja, mar elozo nap beletanultam az alkudozasba, ugyhogy eleg jo arakon tuktukoltunk. Bar neha voltak kevesbe szerencses, vagy fura esemenyek. Ilyen volt pl, amikor kiejtettem a zsebembol a repterrol BAngkokba tarto taxiban a telefonomat es hiaba hivta fel Joy (a szallasadonk) a tarsasagok 2 oraval kesobb, valahogy nem lett meg....Itt jegyeznem meg, hogy nem altalanos, hogy a szallasado nagyon jol beszel angolul es az sem, hogy ilyen segitokesz. Masnap viszont 590 bahtert (kb 13 font) vettem egy masikat, igaz csak thai simmel mukodik, de azt szereztunk ingyen a repteren. Szoval para megoldva. Nezelodtunk Bangkokban es tuktukoztunk. Itt 2 ara van a tuktuknak. A dragabb, ha egybol elvisznek oda, ahova menni akarsz, a masik, ha elobb megalltyok egy boltnal, bemesz nezelodni es ugy mentek tovabb. Ezert a sofor 5 liter benzint adf, es felearon visz el. Szoval tettunk egy kis kiterot egy szabosagba :)

A thaiok amugy nem igazan tudnak angolul, bar azt hiszem laoszban meg nehezebb lesz a kommunikacio. Bangkokban public transporttal kozlekedtunk, a magasvasutat eleg konnyu hasznalni (foleg, ha egy kanadai hosteltars megmutatja, hogy kell :) ), de a ferry mar nem olyan egyszeru. Nem tudtuk melyik iranyba kell mennunk, ugyhogy nema gyereknek, annya sem alapon megkerdeztuk. Ekkor fedeztem fel a hasonlosagot az itteni angoltudas es az en kezdeti londoni angoltudasom kozott. Ha kerdeznek nem kell mast tenni, mint mosolyogni es mondani ja-ja. CSakhogy ez nekunk az ellenkezo iranyt jelentette, mint ahova menni szerettunk volna. Ugyhogy 1 megallo utan leugrottunk es mentunk a jo iranyba :)

Hm, mi volt meg Bangkokban? Jah, szerencsere a szallasunk nem a turistautcaban volt, ugyhogy igazi thai kornyeket ismerhettunk meg. Mindenki motoron kozlekedik, a haz nappalija a jarda, igy az nem igazan hasznalhato jardakent, viszont belatsz mindenhova. Valamint a nappali sok helyen boltkent is funkcional. A netcafeban viszont fokent helyiek vannak es gyakorolhattuk a vakongepelest, mivel szinte egyik betu sem volt olvashato a billentyuzeten, annyira kopott volt, USBrol meg nem is almodhattunk, hogy letoltsuk a kepeinket. A piacon viszont az utcai arusoknal eleg jot ettunk. (Mondjuk en elobb leteszteltettem Zsuzzsal es miutan tulelte az eszakat, pedihg jeget is kert a csapvizebe, en is kiprobaltam az utcai kosztot). Valamint egy utcai grillcsirkearusnal kiszurtunk egy ketrecet, amiben a pult alatt a 'kisfiat" tartotta. Ahelyett, h az ANTSZt vagy a Gyermekvedelmet hivtuk volna, megkerdeztuk mi van a ketrecben es o mosolyogva kivette belole a makijat (ami valami majommokus lehetett) es odaadta. Ugyhogy igy szuletett Zsuzzsal a majmos kep. Jah, itt emlitenem meg, hogy sajnos kepeket a blogra nem tudok feltolteni, mert ahhoz formazni kene es bar program van hozza, de thaiul, ugyhogy marad a facebook http://www.facebook.com/imola.rancz.

Szoval kb ez volt Bangkok, ahonnan minivannal mentunk tovabb KAncsunabuniba, ahol az Erawan Nemzeti Parkot es a Kwai folyo hires hidjat (konyv es film) neztuk meg. De errol majd Laoszbol, ahova par ora mulva indul a buszunk :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: bangkok tuktuk utazas azsia

A bejegyzés trackback címe:

https://barazdak.blog.hu/api/trackback/id/tr555002705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása