HTML

Barázdák

Könnyebb egy blogban leírni életem eseményeit, mint 120 emailbe, egyenként. Szóval tipik "Ez történik velem Londonban" blog a barátaimnak :)

Friss topikok

Don Det fele feluton

2013.03.09. 16:27 cimola33

Persze a dolgok nem olyan egyszeruek, ugyhogy a Don Det fele meno 8 oras esti busz 9re ert be es csak fel9 kor lehetett ra jegyet venni. A lenyeg, hogy jutott hely, elhelyezkedtunk a fokent helyieket szallito buszon es azt remeltuk, hogy hajnali 4kor mar Don Deten ebredunk. Oh, draga naivitas...

Az elso meglepetes akkor ert minket, amikor az ejszaka kozepen a busz lehuzodott az ut szelere Pakseban (amit persze akkor per pillanat nem tudtunk, hogy Pakse...), felkoltottek minket es a luxus befele pufogo ulobuszunkrol al kellett szallnunk egy masikra, ezzel feladva csodas duplauleses alvohelyeinket. Atcuccoltunk (3 hatizsakkal, mert ugye momentan testi serult baratunk egyebkent rohadt nehez taskajat is mi cipeltuk, ezuttal is nagyon koszi Zsuzs :) ) es mivel meg vagy 2 orat allt a busz az ut masik szelen, probaltunk aludni immar egy ulesunkon.

A kovetkezo kep valamikor reggel (joval a betervezett erkezesi ido utan 2 oraval) a semmi kozepen, ahol a lerobbant buszt probalta megjavitani a sofor. Mig o butykolt, mi jartunk egyet a kozeli kiegett fuves mezon es visszaterve orommel konstataltuk, hogy nemcsak a busz javult meg, de a csomagtartoban szallitott kakas is vidaman rikkantva jelezte a reggelt. A busz igy tovabbvanszorgott es par oraval kesobb arra is feny derult, hogy miert robbant le (bar mar felszallaskor sem volt 100-as, tekintve, hogy utja elso feleben, mikor mi meg nem ultunk rajta, hatulrol belejott valaki). A Mekong partjan ugyanis hatalmas hidepites folyt, ahova a szukseges beton es vaselemeket a mi buszunk szallitotta. Kipakoltak a cuccot a kakas mellol es mehettunk tovabb. Komppal atszeltuk a Mekongot es azt hittuk meg sem allunk Don Detig, hisz mar igy is 7 ora (!) kesesben voltunk. De tevedtunk (ismet).

Egy utcasarkon ugyanis megallt a buszunk es a vezeto kozolte, hogy "Falangs off". Itt jegyeznem meg, hogy a vilagnak ezen a reszen falang a nevunk, ami legjobb tudomasom szerint szeles szemut jelent. Es mielott rasszista jelzovel illetnenk a laosziakat, gondolkodjunk el rajta mi hogy nevezzuk oket. Naugye, hogy vagottszemueknek, ugyhogy fair enough.

Viszont, ami ez utan tortent, ilyet szerencsere meg nem tapasztaltunk. Mikor kerdeztuk a sofort, hogy akkor ez Don Det, nem valaszolt, majd mikor kiderult, hogy nem, mondta, hogy lefele es kesz. Igyhat a 8 falang leszallt, hiaba neztuk a jegyunket, azon nem volt celallomas, csak ar... Es az sem, hogy busz plusz hajo...Egy helyi a segitsegunkre sietett (gonosz dolog azt gondolni, hogy mar vart rank, de igaz....) es felajanlotta, hogy 40.000 Kip/foert (A buszjegy 75.000 K volt) atvisz minket Don Det szigetere. Hat elegge atbaszva ereztuk magunkat, ugyhogy beultunk gondolkodni az egyetlen etterembe, ahol gratiszba a teahoz es a jegeskavehoz hangyat is kaptunk...Ekkor mar 11 volt, ugyhogy nem huztuk tovabb az idot, beszalltunk a csonakunkba. Realizalva, hogy az ut meg masfel ora, visszavezettettunk a partra es vettunk par sort az utra. Vidam hangulatban a 8 falang elindult Don Det fele, ami a vilag egyik legcsodasabb helye. Igen Zsuzs, az :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://barazdak.blog.hu/api/trackback/id/tr275053415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása