HTML

Barázdák

Könnyebb egy blogban leírni életem eseményeit, mint 120 emailbe, egyenként. Szóval tipik "Ez történik velem Londonban" blog a barátaimnak :)

Friss topikok

Kanchunaburi

2013.01.22. 09:52 cimola33

Ket vagy harom nap bangkoki tartozkodas utan Kanchunaburinak vettuk az iranyt, ami egy kisvaros Bangkoktol ket oranyira nyugatra. Kanchunaburi nevezetessegei az Erawan vizesesek, ami egy majmok lakta, trekkingelesre kivaloan alkalmas 7 lepcsos nemzeti parkban talalhato; valamint a Kwai-folyon ativelo hid es az ezen kozlekedo "death railway", ami Bangkokot koti ossze Burmaval, es a 2. vilaghaboru idejen epittettek a japanok hadifoglyokkal es helyiekkel tobbszazezres emberaldozat aran. Ez a tema ihlette a "Hid a Kwai folyon" c. konyvet, illetve mozifilm is keszult belole.

Kanchunaburiban a taj maga gyonyoru. foleg ami a halalvasutrol tarulkozik az utazo ele. Korulottunk a palmafakkal, lianokkal, es mindenfele, az europai szem szamara felismerhetetlen novenyzettel tarkitott hegyvonulatok; alattunk pedig a kanyargo folyo burjanzo partokkal, nadbol keszitett halaszkunyhokkal es persze a meztelenul furdozo gyerekekkel.

A varos uduloovezet, szinte teljes mertekben a turistakra epul, csakugy mint minden kisebb telepules Delkelet-Azsiaban, ahol megjelentek a turistak. Bangkok utan oszinten szolva egy kicsit mar hianyzott is a nyugatias jelleg, mert az Azsia-hatas kicsit varatlanul ert minket. Az iszonyatos szmog, a sok szemet es por az utcakon, az irdatlan mennyisegu ruhes kobor allat es a szamunkra ehetetlen inyencsegeket kinalo jardafoglalo utcai arusok tomege ugyan itt is megtalalhato, de kevesbe veszes mint mas helyeken. Itt az uduloovezet foutcajan mar vannan normalis "beulos" helyek, ami mar onmagaban nem megszokott dolog Thaifoldon, hogy az ember csak ugy beul valahova, foleg hogy olyan etelt talalnak fel, aminek a szagatol es latvanyatol nem fordul fel az ember gyomra.

Szeljegyzet:

Szerencsere, hogy az en gyomrom mindent kibir, Imola pedig biztos, ami biztos alapon nem kostol meg semmit.(Itt emlitenem meg, hogy rendeltem egy a Lasszit, mert nem tudtam mi az, majd mikor kihoztak, lattam valami joghurtfele, amit ugye itt nem iszunk, mert megfosat...szoval felve megittam a felet, a tobbit meghagytam. Zsuzs persze jol kirohogott, h rendelek vmit, mert nem tudom mi az, majd nem iszom meg, mert nem tudom mi az. De o nem kostolta meg........ by Imola) Elvan kenyeren es vizen (kizarolag jeg nelkul), a szunyogok ellen pedig ugy vedekezik, hogy 35 fokos melegben ke[pes egesz nap hosszunadragban es pulcsiban jarni, ejjel pedig halozsakba burkolozik. Emellett folyamatosan fujja magat rovarirtoval. Mellesleg megjegyeznem, hogy 2 het alatt talalkoztam kb 3 szunyoggal, abbol elmondasuk alapjan egy se volt malariat vagy dengolazat terjeszto.

Szólj hozzá!

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://barazdak.blog.hu/api/trackback/id/tr95033882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása